Sastojci (za 4 osobe):
12 kom sojinih medaljona
200 g dimljenog tofua
1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam
Graham krušne mrvice (1 graham kruh narezati na šnite, osušiti u pećnici i samljeti)
100 g cornflakesa
4 jaja
400 g kvinoje
1dcl maslinova ulja
1 limun
100 g miješane svježe lisnate salate
100 g kukuruza
100 g mini rajčica
500 g batata
Sol po želji
Papar po želji
250 g bijelog graha
1 manja glavica luka
1 tikvica
3 češnja češnjaka
1 jušna žlica crvene slatke paprike
1 mrkva
1 celer
Mala vezica peršina
1 kom peršinovog korijena
1 rajčica
Pola komada klinčeka
1 patlidžan

Priprema:
Povrtni temeljac: u 4 litre hladne vode staviti oguljeno i očišćeno povrće: mrkva, celer, peršin, luk (dobro opran s ljuskom, prerezati na pola, prepeći u tavici i staviti u temeljac), dodati pola klinčeka i tako kuhati 2 do 3 sata. Ocijediti i tako ocijeđenu tekućinu koristiti kao dodatak jelima.

Batat oguliti, narezati na kriške i prokuhati. 70% ocijediti i popržiti u dubokom ulju do znatno žute boje.

Grah dan prije namočiti u vodi i drugi ga staviti kuhati. Kad je grah kuhan 90% ocijediti. Sitno nasjeckati luk i lagano ga pržiti na maslinovom ulju. Tikvice oguliti i nasjeckati na kockice (po želji), staviti na luk da se prže dok se luk ne zarumeni, dodati češnjak, slatku mljevenu papriku i grah i sve zaliti s malo povrtnog temeljca. Dok grah ukuha i omekša začiniti po želji i servirati.

Kvinoju staviti kuhati u slanu vodu. Kad omekša ocijediti i ohladiti. Začiniti ju maslinovim uljem i limunovim sokom, dodati mini rajčicu rezanu na 4 dijela, svježe lisnate salate i začina po želji.

Sojine medaljone staviti u vrelu vodu i tako kuhati još 5 min. Ugasiti i pustiti ih da se hlade da njima možete rukovati. Iz medaljona istisnuti svu vodu i lagano potući kuharskim čekićem da možete zamotati tofu. Tofu nabosti na štapić ražnjića i zamotati u rastučen sojin medaljon, zatim sve zajedno umočiti u brašno, jaja i mješavinu graham krušnih mrvica, miješanih sjemenki, mljevenog cornflakesa i tako ispržiti u dubokom ulju. Kada dobiju zlatno žutu boju izvaditi, staviti na papirnati ubrus i tako servirati.

Umak od patlidžana: patlidžan oprati, staviti na pleh i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva da se peče dok skroz ne omekša. Oguliti kožu i takvo meso patlidžana staviti u blender, dodati češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar po želji i kiselo vrhnje. Servirati uz jelo.