3-4 velika lista blitve ili kelja, ili šaka špinata

2 limenke slanutka (ukupno oko 480 g)

svježe iscijeđen sok ½ limuna

1 češanj češnjaka ili ½ žličice sušenog

2 žlice brašna (najbolje slanutkovog)

sol i svježe mljeven papar

1-2 žlice hladnoprešanog ulja (repičino, suncokretovo, kokosovo) za prženje

Zelenim listovima uklonite peteljke pa ih prelijte kipućom vodom i dobro ocijedite. Stavite ih u blender ili električnu sjeckalicu i usitnite. Ako upotrebljavate češanj češnjaka, pritom usitnite i njega. Promiješajte pa dodajte ocijeđen slanutak i miksajte na mahove da se usitni, ali ne postane poput pirea. Pritom barem jednom promiješajte da se smiksa ravnomjerno.

Smjesu prebacite u zdjelu pa dodajte limunov sok, sol, papar i, ako ga upotrebljavate, češnjak u prahu. Dobro promiješajte, a zatim umiješajte onoliko brašna koliko je potrebno da se mogu oblikovati popečci. Oblikujte male popečke. U velikoj tavi zagrijte ulje i na njemu ispržite popečke, po 7-8 minuta sa svake strane.