100 g kus-kusa (najbolje integralnog)
200 g mladoga graška
1 neprskani limun
4 žlice maslinova ulja
komad korijena đumbira dug 2 cm
120 g kuhanoga slanutka (može i iz limenke)
sol i svježe mljeven papar
nasjeckan svježi peršin za posipanje
Kus-kus prelijte odgovarajućom količinom kipuće vode tako da ga potpuno prekrije (prema uputi na pakiranju). Posudu poklopite i ostavite da kus-kus odstoji dok pripremate ostale sastojke. Grašak očistite i prokuhajte nekoliko minuta u slanoj vodi (ako su mahune graška sasvim mlade i meke, upotrijebite i njih). Ocijedite i prelijte hladnom vodom. U zdjelici dobro pomiješajte naribanu limunovu koricu i svježe iscijeđen limunov sok, naribani đumbir i maslinovo ulje; posolite i popaprite. Ako upotrebljavate slanutak iz limenke, dobro ga ocijedite. Pomiješajte ga s kus-kusom, koji je u međuvremenu nabubrio (rahlo ga promiješajte vilicom), i prokuhanim graškom te začinite preljevom. Promiješajte pa potrebi još posolite i popaprite. Pospite nasjeckanim listićima svježeg peršina i poslužite.