SASTOJCI
10 dag suhih šljiva
5 dag suhih brusnica
10 dag grožđica
5 dag suhih trešanja
5 dag suhih marelica
po 10 dag oraha, lješnjaka i badema
korica jednog limuna
1/2 čajne žlice mljevenog cimeta
1/4 čajne žlice mješavine začina za medenjake
15 dag gotovog tijesta za kruh
15 dag brašna T-850

TEKUĆI SASTOJCI
do 1 dl vode
2 žlice kukuruznog ulja
2 žlice ruma ili prošeka
sok pola svježeg limuna ili naranče
2 žlice javorovog sirupa ili 1 žlica sirupa od agave
Suho voće namočite 1 sat, ocijedite pa narežite na manje komade. Narežite orašaste plodove. Suhom voću i orašastim plodovima dodajte začine, limunovu koricu, brašno i gotovo tijesto za kruh. Dodajte tekuće sastojke i sve lagano izmiješajte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kruh premažite jednom žlicom ulja i stavite tijesto. Pecite 1 sat. Ne otvarajte pećnicu prvih pola sata. Pečeni voćni kruh ostavite da se posve ohladi.
SAVJET: Ako vam uzmanjka nešto od predloženih vrsta suhog voća, povećajte količinu onoga što imate. Voćni kruh može dugo ostati svjež i sočan ako ga stavite u limenu kutiju ili zamotate u plastičnu foliju.