Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palenta s maslinama i pečenim patlidžanima iz kuharice Ruedigera Dahlkea

Njemački liječnik Ruediger Dahlke, koji je svoj holistički pogled na ljudsko zdravlje iznosio i u kolumnama u Sensi, tijekom svojih dugogodišnjih istraživanja došao je do zaključka da je energija biljaka sve što nam je potrebno ...

 dahlke Izvor: Joerg Lehmann

 Za 2 osobe

1 patlidžan
grančica svježeg ružmarina
lovorov list
3 ploške neprskanog limuna
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
sol
svježe mljeveni papar

Za palentu:
1 ljutika
50 g crnih maslina bez koštica
3 žlice maslinova ulja
80 g palente
440 ml povrtnog temeljca
prstohvat naribanog muškatnog oraščića
sol i svježe mljeveni papar

Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Patlidžan operite, odrežite mu peteljku pa ga prerežite po dužini. Meso uzdužno zarežite nožem i stavite u posudu za pečenje. Natrgajte iglice ružmarina, sitno ih nasjeckajte i pomiješajte s lovorom, neoljuštenim češnjakom, kriškama limuna i maslinovim uljem. Prelijte preko patlidžana, posolite i popaprite. Pecite u pećnici oko 20 minuta, uz povremeno okretanje.

Oljuštite ljutiku i sitno je nasjeckajte. Masline narežite na ploškice. U loncu zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njemu pirjajte ljutiku. Polako, uz miješanje, uspite palentu te je kratko pržite. Zalijte povrtnim temeljcem, posolite i popaprite pa kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta, uz konstantno miješanje. Na kraju umiješajte masline, muškatni oraščić i preostalo ulje. Palentu stavite u tanjure pa dodajte pečeni patlidžan bez lovorova lista i češnjaka (po želji ga možete istisnuti i umiješati).

Najnovije