Potrebno je
1 žlica sjemenki chije
290 ml tople vode
150 g rižina brašna
100 g kukuruznog škroba
50 g heljdina brašna
1 žličica soli
1 žličica suhoga kvasca
Način pripreme
Chiju stavite u zdjelicu i prelijte sa 100 ml vode. Ostavite da odstoji oko sat i pol, ali nekoliko puta promiješajte. Mješavina će postati poput gela. U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte ostatak vode i gel od sjemenki chije. Promiješajte pazeći da ne nastanu grudice. Smjesu ulijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje pa ostavite na toplome oko sat i pol da se diže. Pri kraju tog vremena pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva. Na dno pećnice stavite praznu posudu za pečenje i u nju ulijte oko 3 dl vode. Kruh pecite na rešetki na sredini pećnice oko 45 minuta. Pečeni kruh izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.
Bezglutenski kruh sa sjemenkama chije
Sjemenke chije obiluju kalcijem, omega-3 masnim kiselinama, vitaminom C, željezom i kalijem
Još iz kategorije