Potrebno je
3 jaja
70 g sitnog smeđeg šećera
100 g krem-sira
50 ml mlijeka
2 žlice sjemenki chije
200 g brašna
1 prašak za pecivo

Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 240 stupnjeva. Jaja miksajte sa šećerom tako da dobijete pjenastu smjesu. Dodajte krem-sir, mlijeko i chiju. Brašno prosijte s praškom za pecivo te umiješajte u smjesu. Ostavite da smjesa odstoji oko 15 minuta pa je ulijte u namašćene i pobrašnjene kalupe za madeleine (ako upotrebljavate silikonske kalupe, ne trebate ih namastiti i pobrašniti). Stavite u pećnicu i pecite 5 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na rešetki. Ohlađene madeleine izvadite iz kalupa. Čuvajte ih u kutiji koja se može hermetički zatvoriti.