1. Nikad nije prekasno za poboljšanje kvalitete prehrane. Čak i mali pozitivni pomaci kroz dulji vremenski period imaju velik učinak na zdravlje.

2. Jednostavnim promjenama možete doprinijeti zdravlju svih članova obitelji: npr. industrijsko biljno ulje zamijenite prirodnim zdravim masnoćama (maslinovim uljem, maslacem, kokosovim uljem uz dodatak omega-3 masnih kiselina).

3. Prehranu izvan kuće svedite na nužni minimum.

4. Smanjite količinu kupovnih pekarskih proizvoda i počnite kod kuće pripremati kruh i peciva, eksperimentirajući s raznim kombinacijama organskih cjelovitih žitarica, sjemenki, orašastih plodova i bezglutenskog brašna.

5. Prilikom planiranja i kreiranja obroka fokus neka uvijek bude na raznolikosti i nutritivnoj vrijednosti namirnica. Tako npr. bijelu rižu zamijenite kuhanom kombinacijom smeđe riže, kvinoje i prosa s dodatkom kombu alge ili u polpete s mljevenim mesom dodajte izmiksana pileća jetrica i žumanjak.

Pročitajte i:

Ana Balažin Vučetić: Kako me paleoprehrana izliječila