oko 8 dl jabučnog ili vinskog octa
1 češanj češnjaka
1 grančica ružmarina
1 grančica kopra
1 grančica origana
1 grančica mažurana
1 grančica majčine dušice
Češnjak oljuštite, a grančice začinskog bilja dobro operite i posušite te uklonite uvele listiće. Začinsko bilje i češnjak stavite u bocu te ulijte ocat tako da ih potpuno prekrije. Bocu dobro zatvorite; ako ima metalni čep, preko otvora najprije stavite komad plastične folije. Zatvorenu bocu ostavite nekoliko dana na suncu ili 2 tjedna u zatvorenom prostoru (na tamnome mjestu bilje u octu može ostati do 6 tjedana). Želite li malo ubrzati proces aromatiziranja octa, prije ulijevanja u boce sasvim ga lagano zagrijte da bude samo malo topliji od sobne temperature. Kad ocat poprimi aromu koja vam odgovara, procijedite ga i do uporabe čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.