Preporučuje se prehrana bogata kalijem, sumporom i vitaminom C. Kalij ublažava otečenost jer pomaže pri uklanjanju viška tekućine. Sumpor ubrzava procese uklanjanja štetnih tvari. Vitamin C snažan je diuretik te sprječava bujanje masnih stanica i povećava proizvodnju kolagena koji je važan za poticanje i održavanje poželjnog tonusa kože, elastičnosti i zategnutosti.

Unos dovoljne količine vode iznimno je važan bez obzira na to imate li celulit ili ne.  Količina od oko dvije litre vode na dan optimum je koji služi očuvanju zdravlja. Čaj od koprive koji možete piti u neograničenim količinama čini čuda u uklanjanju celulita, a ne šteti zdravlju. Čajeve poput maslačka, breze, majčine dušice, ivanjskog cvijeća i sene trebate piti s oprezom, u manjoj količini i kraćem razdoblju, jer mogu imati nepovoljne posljedice. Najbolje je potražiti savjet fitoterapeuta ili pijte već gotove čajne pripravke prema uputama.

Smanjivanje viška kilograma, obujma, pojačana fizička aktivnost i nanošenje preparata protiv celulita donekle će riješiti problem, ali najvažnija metoda kojom se uklanja celulit je masaža. Snažnom, čvrstom masažom razbijaju se masne naslage, a limfnom masažom potiče se cirkulacija limfe kojom se otplavljuju toksini iz tijela i potiče mokrenje.

Eterična ulja povoljno djeluju kod tretmana uklanjanja celulita. Najbolja su ulja borovice, cedra, čempresa, grejpfruta, geranija, naranče, ružmarina i sandala. Kao bazna ulja u koja se miješaju eterična (jer se ne smiju upotrebljavati samostalno) upotrebljavaju se maslinovo, sezamovo, nevenovo i ulje gospine trave.

celulit
Šime Eškinja celulit
Jelovnik bez narančine kore


Ugljikohidrati

žitarice i proizvodi od cjelovitih žitarica, cjeloviti kruh, tijesto, krumpir, riža

Bjelančevine
meso, mesne prerađevine, mlijeko, mliječni proizvodi, jaja, riba, rakovi, školjke

Kalij
sirovo povrće i voće, banane, avokado, citrusi, nemasno meso, žitarice, mlijeko, krumpir, rajčica

Sumpor
meso i mesne prerađevine, riba, perad, jaja, mlijeko, sir, grašak i grah  

Vitamin C
naranča, limun, mandarina, dinja, jagode, soja, rajčica, peršin, luk crveni i bijeli, hren, paprika, šipak, brokula, lisnato zeleno povrće