- Prah rogača (brašno) odlično je u granoli sa zobenim pahuljicama, bademima i javorovim sirupom.
- Djeca obožavaju kuglice od kuhane integralne riže, grožđica (namočenih i miksanih) i nasjeckanih lješnjaka uvaljane u prah rogača.
- Stavite jednu-dvije žlice praha rogača u smjesu za kruh. Kruh će dobiti lijepu smeđu boju i bogatiji okus.
- Napravite sladoled od zamrznutih banana ili jogurta i praha rogača.
- Mlijeko od badema, chia sjemenke i prah rogača tri su sastojka za savršeno zdrav i ukusan puding.
- Miksajte maslac od kikirikija ili badema s prahom rogača i medom te dodajte začine poput cimeta, đumbira, bourbon vanilije ili kardamoma i dobit ćete smjesu za slatke kuglice ili namaz koji se odlično sljubljuje s jabukama, kruškama, narančama…
- Sve dobrobiti rogača najbrže možete iskoristiti ubacite li žlicu praha u svoj omiljeni smoothie.
- U smjesi za slatkaste palačinke zamijenite ¼ šalice brašna sa ¼ šalice praha rogača.
- Dodajte ga u smjesu za pohanje slatkih jela.
- Oblikujte bezglutenske energetske bombice od nasjeckanog suhog voća, orašastih plodova, kokosova ulja i praha rogača; zasitne su i pune vitamina, minerala i vlakana.
- Kakao prije spavanja zamijenite napitkom od rogača.
- Ako imate mahune rogača, ne propustite napraviti domaći liker rogačicu koji će vas „grijati“ za hladnih dana.
- Namakanjem, kuhanjem i pečenjem mahuna rogača dobit ćete fini sirup koji možete koristiti kao sladilo.