Svakodnevno pijem matcha latte, odličnu zamjenu za kavu. Naime, japanski matcha zeleni čaj snažan je energetski booster koji ima efekt osvježenja, ali na nježan i mek način. Za matchu kažu da krije tajnu ljepote japanskih žena, a i ja sam osjetila njegovu moć detoksikacije.

Matcha, naime, sadrži moćan antioksidans, vrstu katehina, poznatijeg i kao epigalokatehin galat (EGCG). Katehin je, kad je riječ o blokiranju oksidacijskog stresa, snažniji od vitamina E i C, a upravo ovaj sastojak matcha čaja, uz ostale mikronutrijente, pomaže koži da izgleda zdravo i njegovano te dobije zdrav sjaj. Otkrila sam da je matcha, osim kao napitak, izvrsna i u obliku antioksidacijske maske za lice.

Primijetila sam, također, da, kad pijem matcha latte, imam manju potrebu za slatkim, što je odlično za održavanje linije. Kako matcha potiče metabolizam i brže sagorijevanje masnoća, moram reći da se, otkad redovito pijem matcha latte, osjećam lagano i energizirano, a bez nuspojava koje sam osjećala kad mi je dnevni ritual bio ispijanje kave.

Tamarin recept za matcha latte