500 g malina
sok od 1 limete
1 veliki stručak metvice (oko 20 g)
150 g šećera
40 ml bijelog ruma
Prvo napravite šećerni sirup: zagrijte 150 ml vode, dodajte šećer i promiješajte da se otopi, dodajte zatim metvicu i poklopite. Maknite s vatre i kada se prohladi, ostavite najmanje 1 sat (najbolje preko noći) u hladnjaku da se ohladi. Izvadite metvicu iz sirupa i stisnite je u šaci, tako da se iscijedi sav sok iz nje.
Maline pretvorite u glatku kašu. Ako zrnca budu velika i ne smiksaju se, propasirajte maline. Maline pomiješajte sa šećernim sirupom, limetom i rumom. Ohladite i zatim ulijte smjesu u aparat za sladoled ili neku drugu prikladnu posudu. Ako vam nije dostupan aparat za sladoled, smjesu promiješajte svakih pola sata, dok se posve ne stvrdne.
Izvor: Kuhaj.hr