150 g bulgura

150 ml soka od grejpa

150 ml vode

½ limuna

1 slatka papričica ili crvena paprika

½ ljute papričice

svežnjić svježeg vlasca, peršina i/ili metvice

3 žlice jabučnog octa

3 žlice vode

5 žlica maslinova ulja

sol i svježe mljeven papar

1 krastavac

1 avokado

šaka rikule

Bulgur isperite tekućom vodom i stavite u zdjelu. Sok od grejpa promiješajte s vodom i time prelijte bulgur. Zdjelu poklopite pa ostavite oko 1,5 do 2 sata (bulgur treba omekšati, ali ostati al dente). Pri kraju vremena stajanja bulgura papričice očistite od sjemenki i pregrada, krupno narežite i stavite u blender. Dodajte 3 žlice jabučnog octa i 3 žlice vode te smiksajte tako da se papričice usitne. Vlasac nasjeckajte. U zdjelici pjenasto razmutite 5 žlica maslinova ulja, smiksane papričice, nasjeckan vlasac te po prstohvat soli i papra. Krastavac i avokado očistite i narežite na kockice; a rikulu operite, posušite i natrgajte rukama. Namočen bulgur rahlo promiješajte vilicom, a potom ga pomiješajte s narezanim povrćem i pripremljenim preljevom. Imate li vremena, bilo bi idealno da prije posluživanja odstoji u hladnjaku sat-dva kako bi se okusi proželi.