Za 4 porcije

oko 1 kg bresaka
1 velika, vrlo zrela banana
2 dl bademova mlijeka
1 žlica nektara od agave ili kokosa, ili rižinog slada
2 žlice cvjetića lavande (sušenih, za ljudsku konzumaciju) i još malo za posipanje

Breskve pripremite unaprijed: očistite ih od koštica te narežite na kockice. Odmjerite 3 šalice (od 250 ml) kockica bresaka te ih stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje tako da budu raspoređene u što tanjem sloju. Ostavite ih u zamrzivaču dok se ne zamrznu. Zamrznute kockice bresaka stavite u blender ili multipraktik. Dodajte im narezanu bananu, bademovo mlijeko, nektar od agave i lavandu. Smiksajte u glatku kremu pa je prebacite u plitku posudu (najbolje od nehrđajućeg čelika). Držite u zamrzivaču oko 4 sata prije posluživanja kako bi se sorbet zamrznuo. Potom ga žlicom za oblikovanje kuglica rasporedite u zdjelice, pospite cvjetićima lavande i poslužite.