250 g očišćene buče

100 g pirova brašna

70 g pšeničnog glatkog brašna

2 žlice kakaa

2 žličice praška za pecivo

1 žličica mljevenog cimeta

60 g smeđeg šećera

1 žlica javorova sirupa ili ječmenog ili rižina slada

3 žlice (45 ml) hladnoprešanoga suncokretova ulja

140 ml biljnog mlijeka

70 g čokolade narezane na kockice

Buču narežite na kockice pa je kuhajte u sasvim malo vode (ili na pari) dok ne omekša. Za to vrijeme prosijte obje vrste brašna s kakaom, praškom za pecivo i cimetom. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te u otvore kalupa za muffine ubacite papirnate košarice. Kuhanu buču dobro ocijedite i stavite u zdjelu. Pospite je smeđim šećerom pa zgnječite u pire. Pireu od buče dodajte javorov sirup i ulje te dobro promiješajte. Potom dodajte mješavinu s brašnom i biljno mlijeko pa žustro promiješajte kako u smjesi ne bi bilo grudica. Na kraju umiješajte narezanu čokoladu. Kalupe napunite smjesom tako da su ispunjene ¾. Pecite 15 do 20 minuta.

Povrće u slasticama - isprobajte i nećete požaliti