80 dag glatkog brašna

20 dag oštrog brašna

5 dag kvasca

1,2 dl maslinova ulja

20 dag zelenih maslina, nasjeckanih

3 žlice ružmarina, nasjeckanog

2 žličice morske soli

Obje vrste brašna prosijte na radnu površinu, u sredini napravite udubinu i u nju izlijte kvasac razmućen u 4 dl mlake vode, 1 dl ulja i malo soli. Pomiješajte sastojke, energično umijesite tijesto i na kraju ga oblikujte u loptu. Površinu tijesta premažite polovinom preostalog ulja, umotajte ga u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavite na toplome da se diže oko 1 sat. Namočite teglice u vodi najmanje 10 minuta. Tijesto razvucite i pomiješajte s maslinama i ružmarinom, kratko zamijesite i stavite u glinene teglice koje ste premazali preostalim uljem. Pokrijte tijesto prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite 30 minuta, dok ne udvostruči volumen. Tijesto pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva dok se na površini ne stvori rumena korica.