janjeći but, cijeli ili narezan na kockice
morska sol, svježe mljeveni crni papar
šaka suhih marelica iz ekološkog uzgoja
2 velike glavice ljubičasta luka, sitno nasjeckanog
2 glavice češnjaka, sitno nasjeckanog
10 rajčica šljivar, oguljenih i narezanih
2 dl janjećeg temeljca ili vode
4 veće tikvice, narezane na veće komade
muškatna tikva od oko 1/2 kg, oguljena i narezana na kockice
2 lovorova lista
vezica peršina, sitno nasjeckanog
Marinada:
3 žlice maslinovog ulja
3 grančice svježeg ružmarina, sitno nasjeckanog
žlica crvene paprike
žličica cimeta
pola žličice kima
pola žličica korijandra
pola žličice đumbira u prahu
prstohvat šafrana
½ kg kus kusa
Meso posolite i popaprite, marinirajte s pola marinade pa ostavite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći. Ostatkom poslije marinirajte tikvice i muškatnu tikvu. Namočite glinenu posudu u vodu najmanje 10 minuta. Za to vrijeme u vruću vodu stavite suhe marelice da nabubre. U još mokru posudu stavite meso, suhe marelice, luk, češnjak, lovorov list i rajčice pa zalijte janjećim temeljcem ili vodom. Poklopite, stavite u hladnu pećnicu, uključite je na 190 stupnjeva i pecite 1 sat. Dodajte tikvice i tikvu, po potrebi vode i pecite još 45 minuta. Pospite peršinom i poslužite uz kus kus.