pile od oko 1,5 kg
morska sol i svježe mljeveni crni papar
svježe mljeveni muškatni oraščić
3 grančice svježeg ružmarina (samo listići)
nekoliko grančica timijana
2 grančice kadulje (samo listići)
konzervirani ili nešpricani limun
3 glavice češnjaka (po mogućnosti domaćeg), bez kore
1 kg krumpira, oguljenog
2,5 dl mlijeka
Nekoliko sati prije pečenja operite piletinu, dobro je nasolite izvana i iznutra, popaprite, dodajte malo muškatnog oraščića pa premažite ružmarinom, timijanom i kaduljom. U šupljinu pileta stavite oguljeni limun izrezan na 4 dijela (korica će vam trebati poslije) i spremite u hladnjak. Namočite glinenu posudu u vodu najmanje 10 minuta. Na dno još mokre posude stavite posoljene cijele krumpire. Dodajte pile, limunovu koricu i češnjak. Zalijte mlijekom i poklopite. Stavite u hladnu pećnicu i uključite je na 190 stupnjeva. Pecite sat i pol. Kad je pečeno, izvadite iz pećnice. Izvadite limun iz unutrašnjosti i pile izrežite na komade. Krumpire i češnjak zgnječite, podlijte sokom koji se stvorio prilikom pečenja. Poslužite vruće.