velika lokarda, očišćena i narezana na odreske

krupna morska sol, svježe mljeveni crni papar

3 žlice šećera

žlica soja sosa

1 daikon, oguljen i tanko narezan

2 glavice češnjaka, bez kore, lagano zgnječiti

2 mlada luka, narezana na tanke trake od oko 6 cm ili 2 ljubičasta luka, narezana na tanke polumjesece

manje ljuti feferon

2 žlice suncokretovog ulja

manji đumbir, oguljen i narezan na tanke komade

Namočite glinenu posudu u vodu najmanje 10 minuta. Posolite i popaprite lokardu. U dvije žlice vode otopite šećer. Kad se karamelizira, otprilike nakon 10 minuta, skinite s vatre i dodajte 1 dl vode i soja sos.

Prebacite u glinenu posudu, dodajte sve sastojke, poklopite i pirjajte oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Za to vrijeme zagrijte ulje na vatri, dodajte đumbir i pržite oko 2 minute dok ne pozlati. Kada je riba skuhana, izvadite je iz pećnice, pospite đumbirom i poslužite s rižom.