2,5 jogurta
2 žlice brašna od slanutka
3 dl povrtnog temeljca
2 žlice suncokretovog ulja
žlica sjemenki gorčice
žlica sitno nasjeckanog svježeg đumbira
1/2 žličice zelene curry paste
soli po želji
3,5 dl kokosovog mlijeka
3 žlice sitno nasjeckanog svježeg lista korijandra
U jogurt polako umiješajte brašno od slanutka pa u dobivenu glatku smjesu dodajte povrtni temeljac. U drugu posudu na vruće ulje stavite sjemenke gorčice i kratko poklopite. Čim sjemenke počnu pucketati, otklopite posudu i dodajte svježi đumbir i curry pastu. Nekoliko sekundi pržite sve začine zajedno, a onda ih prelijte smjesom od slanutkovog brašna i jogurta. Povremeno miješajući, pustite da gusta tekućina zakuha. Dodajte kokosovo mlijeko i sol pa ostavite da ključa 3-4 minute. Kada juhu sklonite s vatre, umiješajte list korijandra i poslužite toplo.