Za 3 osobe

40 dag srednje velikih cikli

voda

2-3 prstohvata soli

2 žlice suncokretovog ulja

šalica gustog soka od rajčica (pasatta)

žličica sjemenki kima ili

1/2 žličice mljevenog kima (kumina)

1/2 žličice kajenskog papra

žlica maslinovog ulja

žlica umeboshi octa

žlica jabučnog octa

U vodi koja je prekriva kuhajte ciklu otprilike 1 sat ili dok ne omekša. Kad voda zakuha, dodajte sol. Kuhanu ciklu ostavite da se kratko ohladi kako biste mogli oguliti koru i narezati je na ploške. U posebnoj posudi na suncokretovom ulju ugrijte sok od rajčice i dodajte ciklu pa otklopljeno kuhajte 10-ak minuta. U međuvremenu na maslinovom ulju prepržite sjemenke kima i kajenski papar. Ohlađenoj cikli u umaku od rajčice dodajte kim i kajenski papar u ulju, umeboshi i jabučni ocat. Dobro promiješajte!