Za 3 osobe
40 dag srednje velikih cikli
voda
2-3 prstohvata soli
2 žlice suncokretovog ulja
šalica gustog soka od rajčica (pasatta)
žličica sjemenki kima ili
1/2 žličice mljevenog kima (kumina)
1/2 žličice kajenskog papra
žlica maslinovog ulja
žlica umeboshi octa
žlica jabučnog octa
U vodi koja je prekriva kuhajte ciklu otprilike 1 sat ili dok ne omekša. Kad voda zakuha, dodajte sol. Kuhanu ciklu ostavite da se kratko ohladi kako biste mogli oguliti koru i narezati je na ploške. U posebnoj posudi na suncokretovom ulju ugrijte sok od rajčice i dodajte ciklu pa otklopljeno kuhajte 10-ak minuta. U međuvremenu na maslinovom ulju prepržite sjemenke kima i kajenski papar. Ohlađenoj cikli u umaku od rajčice dodajte kim i kajenski papar u ulju, umeboshi i jabučni ocat. Dobro promiješajte!