Sastojci:
100 g integralnog pšeničnog brašna
50 g lanenog brašna
60 g polubijelog pšeničnog brašna
60 g zobenog brašna
60 g kokosova brašna
prstohvat soli
2 žlice rižinog napitka ili vode
1/3 čajne žlice praška za pecivo
180 g biomargarina za kolače
60 ml sirupa agave

Začini:
½ čajne žlice praha vanilije
1 čajna žlica suhe limunove korice

Za pikantniju varijantu keksa, umjesto vanilije i limunove korice, dodajte 1,5 čajnu žlicu Lebensbaum mješavine začina za gingerbread kekse.

Postupak:
U posudu stavite brašna, sol, prašak za pecivo i začine. Dobro promiješajte. Dodajte hladan, ali ne tvrd margarin narezan na listiće, sirup agave i rižin napitak. Umijesite tijesto, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji pola sata u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Izvadite ohlađeno tijesto. Valjkom ga razvucite na debljinu od 7 mm i malim kalupima režite kekse. U posudu za pečenje stavite masni papir i poslažite kekse. Pecite ih 10 minuta.