glavica luka ili 1 poriluk
3-4 češnja češnjaka
komad đumbira od 3 cm
1 žlica sezamova ulja (ili drugoga hladnoprešanog ulja)
1 žlica curry praha (slatkog ili ljutog, po ukusu)
žličica soli
2-3 šake listova špinata
2 jaja (izostavite za vegansku varijantu)
žličica umaka od soje
svježe mljeven papar ili malo kajenskog papra
listići peršina za posipanje
Luk (ili poriluk) i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i nasitno nasjeckajte ili naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu 4-5 min propirjajte luk (ili poriluk). Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte još minutu-dvije. Pospite curryjem i pirjajte uz neprestano miješanje još pola minute. Ulijte litru vode i umiješajte žličicu soli (možete upotrijebiti i povrtni temeljac ili u vodu ubaciti 2 smrvljene bio kocke za povrtnu juhu; u tom slučaju izostavite sol ili je dodajte sasvim malo).
Nastavite kuhati dok lagano ne zakipi. Za to vrijeme očistite špinat pa ga dodajte u juhu i kuhajte dok ne uvene, oko 30 sekundi. U zdjelici razmutite jaja s umakom od soje i malo papra (ili kajenskog papra). Dok juhu miješate drvenom kuhačom širokim pokretima, polako ulijte razmućena jaja.
Nastavite miješati još minutu-dvije dok se jaja ne skuhaju. Posolite i popaprite, pospite listićima peršina i poslužite. Želite li da juha bude gušća, razmutite žlicu škrobnog brašna ili, bolje, aru praha s malo hladne vode pa umiješajte u juhu i kratko prokuhajte da se zgusne.