500 g očišćene buče
2 velike mrkve
2 ljutike ili mala glavica luka
1 češanj češnjaka
20 g kokosova ulja
½ žličice mljevenoga kumina
po prstohvat đumbira u prahu i svježe naribanog muškatnoga oraščića
500 ml povrtnoga temeljca
250 ml kokosova mlijeka
sol i svježe mljeven papar
za ukrašavanje: svježi listići korijandra i potočarke te tanko narezana rotkvica

Buču narežite na kockice. Mrkvu očistite i narežite na kolutiće. Ljutike (ili luk) i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Kokosovo ulje rastopite u loncu i na njemu, na laganoj vatri, 5 minuta pirjajte ljutiku i mrkve. Dodajte buču i češnjak te pospite kuminom, đumbirom i muškatnim oraščićem pa pirjajte još minutu-dvije kako bi začini zamirisali. Ulijte temeljac i 200 ml kokosova mlijeka pa nastavite kuhati dok lagano ne zakipi; potom poklopite i kuhajte još 25 - 30 minuta. Juhu maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Posolite i popaprite prema ukusu. Vruće ulijte u zdjelice pa na svaku kapnite dio preostaloga kokosova mlijeka, pospite listićima svježega korijandra i potočarke te dodajte tanke ploškice rotkvica. Pospite s malo mljevenoga kumina.