Potrebna vam je:
1 čaša svježe iscijeđenog soka limuna (približno 6 limuna)
sladilo, prema želji (smeđi šećer, med, javorov sirup...)
2 kapi eteričnoga ulja lavande ili 1 žlica suhe lavande ili 10 stabljika svježe
1 čaša vode
3 - 4 čaše mineralne vode
U tavi na laganoj vatri smiješajte vodu i sladilo. Koristite li svježu ili sušenu lavandu, dodajte je zajedno s vodom i sladilom. Pustite mješavinu da kratko provri, miješajući dok se šećer ne rastopi. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa dobiveni sirup procijedite kroz cijedilo da biste ukloniti ostatke lavande. U vrč ulijte ohlađeni sirup, limunov sok i mineralnu vodu, kao i eterično ulje lavande (ako niste koristili svježu ili sušenu biljku). Dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu. Limunadu ukrasite kriškama limuna i poslužite hladnu.