Ohrabrite se iskušati ova jednostavna zadovoljstva u zdjelici prema slasnom receptu food blogerice Marije Cossi. Trebate li inspiraciju za aranžiranje svog Buddha bowla, na Instagramu možete pronaći više od sto tisuća zanimljivih ...

za dvije osobe
Sastojci za Buddha bowl:
2 batata srednje veličine
200 - 250 g svježe blitve
2 kuhana jaja
1/3 čaše nekuhanog kus-kusa
100 g kuhanog slanutka
šačica kockica kozjeg/ovčjeg feta sira
nekoliko kockica svježeg luka (manje od polovice luka)
šačica sitno nasjeckanog svježeg peršina
češnjak u granulama
kajenski papar
svježi ili sušeni ružmarin
ekstra djevičansko maslinovo ulje
himalajska sol
papar
sezam, bučine ili suncokretove sjemenke (sirove ili blago zapečene)
Sastojci za umak:
1 zreli avokado
1 čaša probiotičkog jogurta
1 češanj češnjaka ili 1 žličica češnjaka u granulama
šaka svježe nasjeckanog peršina
sok ½ limuna
himalajska sol, papar
Sve sastojke stavite u blender i miksajte da nastane jednolična smjesa.
Priprema:
Batat ogulite, nasjeckajte ga na kockice i stavite u zdjelicu. Začinite ga himalajskom soli, paprom, kajenskim paprom, češnjakom u granulama i ružmarinom. Poprskajte malo maslinova ulja preko batata i promiješajte. U posudu za pečenje obloženu masnim papirom ravnomjerno rasporedite kockice batata i pecite na 190 - 200 °C otprilike 25 minuta.
Blitvu skuhajte na pari, procijedite je i začinite s malo soli i maslinova ulja. Jaja možete skuhati, kao u ovom receptu, ili napraviti jaja na oko.
Kus-kus dodajte u duboki tanjur i prelijte šalicom kipuće vode kako bi se skuhao, odnosno apsorbirao svu tekućinu i omekšao. Dodajte mu kuhani slanutak, malo nasjeckanog luka, feta sira i peršina te začinite s malo soli i i papra. U zdjelicu redom složite: pečeni batat, blitvu, hladne salate od kus-kusa i jaje, prerezano popola. Dodajte umak i po vrhu, prema želji, pospite sjemenke prema vlastitom izboru.