200 g rabarbare
1 žlica sirovog šećera
1/2 limuna
10-ak cijelih lješnjaka
300 g mladog špinata
2 žlice maslaca od lješnjaka
sol i svježe mljeven papar

Rabarbaru očistite: uklonite tvrde, žilave dijelove pa ostatak narežite na komadiće. Za to vrijeme do vrenja zagrijte 2 dl vode u koju ste umiješali šećer i svježe iscijeđen sok 1/2 limuna. U tome minutu prokuhajte komade rabarbare; maknite s vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Za to vrijeme u tavici nekoliko minuta nasuho popržite lješnjake; istresite ih na kuhinjsku krpu te protrljajte kako bi se skinula ljuska. Ostavite da se ohlade. Prokuhanu rabarbaru ocijedite i pritom sačuvajte tekućinu od kuhanja. Špinat očistite i stavite u zdjelu; popržene lješnjake nasjeckajte. Za preljev pomiješajte 2 žlice maslaca od lješnjaka s 4-5 žlica tekućine od kuhanja rabarbare te posolite i popaprite. Špinatu dodajte prokuhanu rabarbaru i preljev te pospite nasjeckanim lješnjacima.