300 g očišćenih bobica
3-4 žlice nektara od kokosa ili drugog tekućeg prirodnog sladila
svježe iscijeđen sok 1 limuna
300 ml sojinog vrhnja
20 g kukuruznog škroba
3 g agar agara u prahu (otprilike razom puna žličica)
2 žlice sitnog sirovog šećera
100 ml sojinog mlijeka (najbolje aromatiziranog vanilijom)
Bobice smiksajte s nektarom od kokosa i limunovim sokom. Ulijte u veliku zdjelu i poklopite. Sojino vrhnje ulijte u manji lonac i stavite na laganu vatru. Zagrijavajte ga dok gotovo ne zakipi. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob, agar agar i sirovi šećer. Postupno ulijevajući sojino mlijeko, razmutite uz neprestano miješanje žičanom pjenjačom kako ne bi nastale grudice. Kad sojino vrhnje gotovo zakipi, u njega, uz neprestano miješanje, ulijte mješavinu sa škrobom i agar agarom.
Nastavite kuhati i miješati još 2 minute. Maknite s vatre pa ulijte u zdjelu u kojoj je pire od bobica. Dobro promiješajte žičanom pjenjačom da se smjese potpuno povežu. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a potom poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata. Tada mješavinu smiksajte dok ne postane pjenasta. Mousse stavite u zdjelice pa ukrasite bobicama i poslužite ili do posluživanja držite u hladnjaku.