25 dag maslaca
3 tvrdo kuhana žumanjka (zgnječiti vilicom)
40 dag brašna
10 dag šećera u prahu
malo soli
pekmez od marelica ili pekmez od malina
Na radnoj ploči pomiješajte omekšali maslac, brašno, šećer, sol i kuhane žumanjke dok ne dobijete homogenu masu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga (može odstajati i više) izvadite tijesto i razvaljajte na radnoj površini na debljinu od oko 3 mm. Tijesto se brzo zagrijava pa ga, ako postane premekano za obradu, vratite nakratko u hladnjak. Okruglim kalupom ili kalupom u obliku cvjetića oblikujte tijesto u paru, tako da jedan ima puni oblik, a drugi u sredini rupu. Kolačiće poslažite na lim obložen masnim papirom i pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Kad kolačići postanu zlatni, izvadite ih iz pećnice i pažljivo sklonite s lima (dok su topli, veoma su prhki). Kad se ohlade, na svaki puni oblik kolačića nanesite pekmez i poklopite parom s rupom.