600 g lubenice bez kore

1 vrhom puna žličica agar agara u prahu

4 žlice rižinog ili ječmenog slada

¼ žličice mljevenog cimeta

za posluživanje: malo krupno naribane tamne čokolade ili nasjeckanih pistacija

Lubenicu očistite od sjemenki i narežite na manje komade. Smiksajte je pa pire protisnite kroz cjedilo da u njemu ne ostane komadića. Odvojite 100 ml dobivenog soka i ulijte u manji lonac. Dodajte agar agar i dobro promiješajte, najbolje žičanom pjenjačom, da u smjesi nema grudica. Umiješajte i slad te cimet. Stavite na vatru pa umiješajte ostatak soka. Neprestano miješajući, kuhajte dok ne zakipi. Tada smanjite vatru i nastavite kuhati nekoliko minuta, i dalje stalno miješajući. Ulijte u kalupe i ostavite da se ohladi. Potom prebacite u hladnjak i ostavite u njemu nekoliko sati prije posluživanja. Ohlađenu drhtalicu izvadite iz kalupa na tanjur te ukrasite naribanom tamnom čokoladom ili nasjeckanim pistacijama.