1 mahuna vanilije ili žličica prirodnog ekstrakta vanilije ili prstohvat bourbon vanilije u prahu
2 limenke (po oko 400 ml) punomasnog kokosova mlijeka
70 g sirovoga ili kokosova šećera
70 g tamne čokolade, nasjeckane

Ako upotrebljavate mahunu vanilije, zarežite je oštrim nožem po dužini pa tupom stranom oštrice sastružite sjemenke. Kokosovo mlijeko ulijte u zdjelu, dodajte mu mahunu i sjemenke vanilije (ili ekstrakt, odnosno vaniliju u prahu) te šećer pa miješajte dok se šećer ne rastopi. Zdjelu pokrijte i ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Potom izvadite mahunu vanilije i mješavinu ponovo dobro promiješajte žičanom pjenjačom. Ulijte u posudu, najbolje metalnu (možete upotrijebiti duguljast kalup za kruh), i stavite u zamrzivač. Nakon sat vremena opet dobro promiješajte i pritom umiješajte 50 g nasjeckane čokolade. Vratite u hladnjak i ostavite da se zamrzne. Sladoled poslužite posut ostatkom nasjeckane čokolade.