2 limenke (po oko 400 ml) punomasnoga kokosova mlijeka
60 g kakaa
80 g tamnog sirovoga šećera ili kokosova nektara
6 žlica glatkog maslaca od orašastih plodova (badema, lješnjaka, indijskih oraščića)
prstohvat morske soli

U manji lonac ulijte kokosovo mlijeko, dodajte mu kakao i šećer te dobro promiješajte. Stavite na vatru srednje jačine i nastavite kuhati oko 5 minuta miješajući žičanom pjenjačom dok se mješavina ne zagrije do granice vrenja – maknite s vatre čim se pojave mjehurići. Umiješajte maslac od orašastih plodova i sol. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu i pritom često promiješajte žičanom pjenjačom. Ohlađenu mješavinu ulijte u širu plitku posudu ili duguljast kalup pa pokrijte plastičnom folijom, a posudu omotajte aluminijskom folijom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Da bi sladoled bio kremastiji i ravnomjernije se zamrznuo, promiješajte ga nakon dva sata zamrzavanja pa ponovo nakon još 2 sata i vratite u zamrzivač. Prije posluživanja ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da biste lakše oblikovali kuglice.