175 g neslanog maslaca
150 g bijele čokolade, narezane na komadiće
350 g oštrog brašna
4 žličice kukuruznog brašna
1/2 žličice sode bikarbone
350 g smeđeg šećera
250 g kuhane cikle
2 jaja
150 g kiselog vrhnja
10 g crvene boje za hranu u tubi
1 žličica ružičaste boje za hranu
Za kremu:
200 g neslanog maslaca sobne temperature
300 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
150 g punomasnog sirnog namaza
200 g malina
1 žlica komadića suhih malina
2 okrugla kalupa (promjera 20 cm), premazana maslacem i obložena papirom za pečenje
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na parnoj kupelji rastopite maslac i čokoladu. U veliku posudu prosijte brašno, kukuruzno brašno i sodu bikarbonu. Umiješajte šećer.
Dobro ocijedite ciklu pa je izmiksajte u multipraktiku zajedno s jajima, kiselim vrhnjem, crvenom i ružičastom bojom za hranu. Miksajte dok ne nastane jednolična glatka krema pa je umiješajte u smjesu s brašnom.
Dodajte i otopljenu čokoladu pa sve dobro izmiješajte. Ulijte u kalupe i pecite oko 30 minuta; biskvit je pečen kad je štapić kojim ste proboli sredinu čist kad ga izvadite. Ostavite 5 minuta da se hlade u kalupima, a potom ih prebacite na rešetku da se do kraja ohlade.
Za kremu izmiješajte u blenderu maslac i pola količine šećera u prahu. Dodajte vaniliju i ostatak šećera pa nastavite miksati još nekoliko minuta. Na kraju dodajte sirni namaz i kratko promiješajte, samo da se sastojci spoje. Na stalak za tortu stavite prvi sloj biskvita, premažite ga polovicom kreme pa dodajte maline. Poklopite drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme i pospite komadićima osušenih malina.