za 4 porcije
Umak:
¼ šalice vode
¼ šalice sirovih indijskih oraščića, namakanih preko noći i ocijeđenih
1 žlica dijon senfa
1 žlica jabučnoga octa
1 žlica umeboshi octa
1 češsanj češnjaka
sol, prema ukusu
Sve sastojke izmiksajte u kremasti umak koji se može preliti preko salate - ne smije biti previše gust pa dodajte još vode ako bude potrebno.

Salata:
1 ½ šalica naribanog zelenoga kupusa
1 šalica naribanog crvenoga kupusa (ili povećajte količinu zelenoga kupusa)
1 veća mrkva, naribana na ribež za jabuke
1 organska jabuka s korom, očišćena i narezana na kockice
1 luk, sitno nasjeckan
2 žlice brusnica ili grožđica, sitno nasjeckanih

Sve sastojke pomiješajte s umakom, dobro izmiješajte i pustite da odstoji barem pola sata prije posluživanja, a najbolje preko noći.