za 4 šalice
3 - 4 ploda kardamoma (ili žličica sjemenki)
1 štapić cimeta
3 - 4 klinčića
3 cm korijena đumbira
2 - 3 datulje
1/8 žličice svježe samljevenog crnoga papra
750 ml vode
250 ml bademova mlijeka
2 vrhom pune žlice crnoga čaja (Darjeeling ili Assam)
U mužar stavite kardamom, cimet i klinčiće pa ih lagano zdrobite. Đumbir ogulite i narežite na ploške; datulje očistite od koštica i narežite. Sve to stavite u lonac, dodajte crni papar pa ulijte vodu. Zagrijavajte dok ne zakipi, a potom kuhajte 4 minute. Maknite s vatre i ostavite da stoji 5 minuta. Ulijte bademovo mlijeko i vratite na vatru. Kad ponovo zakipi, maknite s vatre, umiješajte crni čaj, poklopite i ostavite 4 - 5 minuta. Procijedite u čajnik ili šalice i odmah poslužite. Ako volite slađi čaj, umiješajte nektar od kokosa ili neko drugo prirodno sladilo, prema svom ukusu.
Masala čaj s đumbirom
Masala čaj kremaste je teksture i bogatog okusa te je odlična zamjena za kavu
Još iz kategorije