1/2 kg bakalara
3 krumpira
6 češnjeva češnjaka
2 žlice sitno sjeckanog peršina
2 dl maslinovog ulja
2 lovorova lista
sol, papar

Bakalar namačite dva-tri dana te svaki dan promijenite vodu.
Nakon namakanja promijenite vodu i stavite bakalar kuhati. Dodajte lovorov list i 3 zgnječena češnja češnjaka. Nakon desetak minuta, kad bakalar omekša, izvadite ga iz vode i očistite od kože i kostiju.

Krumpir ogulite i narežite na kockice pa skuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar. 
U tavi na maslinovom ulju kratko popržite sjeckani češnjak pa dodajte komadiće bakalara, malo vode od kuhanja i sve zajedno krčkajte na laganoj vatri 2-3 minute.
Tu smjesu zatim sameljite u multipraktiku, dodajte ostatak maslinovog ulja, kuhani krumpir, sjeckani peršin, posolite i popaprite.