Potrebno:
- Ribež, gulilica povrća ili praktični nož
- Pećnica ili dehidrator
- Đumbir
Postupak pripreme
- Započnite ljuštenjem korijena đumbira, a zatim oguljeni đumbir tanko narežite pomoću ribeža, gulilice za povrće ili, ako nemate ništa drugo, nožem.
- Stavite kriške na pleh obložen papirom za pečenje ili pladanj za dehidrator. Pazite da se ne preklapaju.
- Pecite u pećnici na 80°C oko 2 sata. Za najbolje rezultate postavite pleh za pečenje na najnižu rešetku i ako primijetite da kriške đumbira počinju smeđiti, lagano otvorite vrata pećnice.
- Provjerite suhoću za otprilike 1,5 sata - ovisno o debljini i udjelu vode, kao i o vašoj pećnici, đumbiru će možda trebati manje ili više vremena.
- Ako koristite dehidrator, đumbir dehidrirajte na 40 °C oko 4-5 sati.
- Đumbir je spreman kad je hrskavo suh i lako možete prelomiti komadić na dva dijela.
- Čips od đumbira sada je spreman i može se začiniti raznim biljem i začinima kao što su med, cimet ili kajenski papar, neposredno prije jela.
Prilagođeno s: alphafoodie.com