Sastojci:
- 200 g riže okruglog zrna
- 1 l bademovog mlijeka
- korica limuna
- ekstrakt vanilije
- prstohvat soli
- 100 g veganske bijele čokolade
- 50 g ribanog kokosa
- 30 g zobenog brašna
- 1 pakiranje praška za puding od vanilije (oko 30 g)
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1 dl biljnog mlijeka
- 100 g kokosovog šećera
- 70 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- 250 g svježeg voća ili voća iz kompota
Ganache:
- 100 g veganske bijele čokolade
- 0,5 dl biljnog mlijeka
- 2 žlice kreme od kokosa (čvrsti dio konzerviranog kokosovog mlijeka)
Postupak pripreme:
U bademovo mlijeko dodati rižu, koricu limuna, vaniliju i sol te kuhati oko 20 minuta. Umiješati bijelu čokoladu i ostaviti da se ohladi.
Miksati kokosovo ulje sa šećerom, dodati mlijeko i ocat te umiješati suhe sastojke (ribani kokos, brašno, puding, prašak za pecivo i sodu). Dodati rižu i na kraju usitnjeno voće.
Izliti smjesu u kalup za torte obložen papirom za pečenje te peći u pećnici na temperaturi od 180° C pola sata, smanjiti na 160° C i peći još pola sata. Kolač ohladiti u kalupu i preliti pripremljenim ganacheom otopljenim na pari.
Izvor: Marijana Mašić, @pieceofvegancake_by_m