Sastojci:
- 1/3 šalice tapioka kuglica (ne prah!)
- 2 šalice biljnog mlijeka, po želji
- na vrh noža praha bourbon vanilije
- 1/8 žličice cejlonskog cimeta
- prstohvat soli
- tekuće sladilo, po želji
- jagode ili trešnje, za posluživanje
- listići kokosa ili mljeveni kokos, za posipanje
Postupak pripreme:
Tapioku namačite u šalici mlijeka nekoliko sati ili tijekom noći (u hladnjaku). Stavite u lonac s preostalim mlijekom i ostalim sastojcima (osim svježeg voća), miješajte na srednje jakoj vatri dok ne provri. Smanjite vatru i, povremeno miješajući, kuhajte desetak minuta, tj. dok sve kuglice ne postanu prozirne. Koliko ćete sladila dodati ovisi o tome koje ste biljno mlijeko koristili, pa zasladite po vlastitom ukusu. Pazite da se tijekom kuhanja puding ne zalijepi za dno lonca i zagori! Izlijte u čaše i ostavite da se potpuno ohladi. Prije posluživanja ukrasite voćem i kokosom.