(za 4 osobe)
1,5 šalica brašna od pira
1/2 šalice crnog brašna (T-1100)
1/2 šalice rogačeva brašna
1/4 žličice vanilije u prahu
žlica praška za pecivo
prstohvat soli
5 dag čokolade od rogača
10 dag suncokretovih sjemenki
2 žlice rapadura smeđeg šećera
1/2 šalice soka od jabuke
1/2 šalice zobenog mlijeka
1/2 šalice suncokretova ulja
2 žlice sirupa od agave
žlica meda
1/2 žličice mljevenog cimeta
jabuka
4 žlice namaza od rogača
žlica margarina

Čokoladu od rogača krupno naribajte. Jabuku ogulite i također krupno naribajte. U veliku posudu stavite suhe sastojke (pirovo brašno, crno i rogačevo brašno, vaniliju, prašak za pecivo, sol, naribanu čokoladu, suncokretove sjemenke, cimet i smeđi šećer). U drugoj posudi pomiješajte tekuće sastojke (jabučni sok, zobeno mlijeko, ulje, agavin sirup, med i naribanu jabuku). Pomiješajte suhe sastojke i u njih lagano umiješajte tekuće sastojke. Margarinom namažite lim za pečenje dužine 32 cm. Ravnomjerno rasporedite smjesu i pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Kad se prohladi, premažite namazom od rogača.