Sastojci (za 2-4 osobe):
- 100 g kus-kusa
- 2 žlice maslinova ulja
- prstohvat soli
- 250 g miješane lisnate salate (radič, matovilac, zelena salata, rukola)
- 1 mrkva
- 2 – 3 komada mladog luka
- 5 rotkvica
- 10 mini rajčica
- listovi svježeg bosiljka
- 2 prstohvata soli
- Za preljev:
- 3 žlice tahini paste
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žlica meda
- 75 ml vode
Priprema:
Kus-kus skuhajte u slanoj vodi (prema uputama na pakiranju). U još vrući kus-kus dodajte dvije žlice maslinova ulja, promiješajte, poklopite i pustite da se ohladi.
Napravite preljev: izmiješajte med i limunov sok, dodajte tahini pastu, maslinovo ulje i vodu pa sve zajedno dobro izmiješajte (ovo možete raditi u teglici s poklopcem pa samo sve dobro protresete).
Operite salatu i posušite je. Mrkvu ogulite i naribajte nasitno. Mladi luk operite i narežite nasitno. Rotkvice operite i narežite na tanke ploške, a mini rajčice operite i narežite na četvrtine.
U veću zdjelu stavite lisnatu salatu i mladi luk, posolite i promiješajte, dodajte kus-kus, potom dodajte rotkvice, mini rajčice i listove svježeg bosiljka, prelijte tahini preljevom, sve dobro izmiješajte i poslužite.