Sastojci:

  • 1 šaka bosiljka
  • 1 stapka celera
  • 2 tikvice
  • 1 šalica graška
  • 2 šake špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • limun, maslinovo ulje
  • parmezan
  • 2 šparoge po porciji

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje i na njemu i pržite luk nekoliko minuta. Dodajte nasjeckani celer, češnjak, mrkvu i tikvice te miješajte 5 minuta. Dodajte 1 1/2 litru povrtnog temeljca, a nakon što proključa, smanjite temperaturu i ostavite juhu da se kuha 20 minuta. Dodajte špinat i kuhajte još 5 minuta. Stabljike šparoga očistite i odvojeno grilajte na malo maslinova ulja.

Ulijte juhu u posudu, dodajte po dvije šparoge i pospite parmezanom. Ako želite, dodajte limun.