Sastojci:
- 1 šaka bosiljka
- 1 stapka celera
- 2 tikvice
- 1 šalica graška
- 2 šake špinata
- 1 češanj češnjaka
- 1 luk
- 2 mrkve
- limun, maslinovo ulje
- parmezan
- 2 šparoge po porciji
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje i na njemu i pržite luk nekoliko minuta. Dodajte nasjeckani celer, češnjak, mrkvu i tikvice te miješajte 5 minuta. Dodajte 1 1/2 litru povrtnog temeljca, a nakon što proključa, smanjite temperaturu i ostavite juhu da se kuha 20 minuta. Dodajte špinat i kuhajte još 5 minuta. Stabljike šparoga očistite i odvojeno grilajte na malo maslinova ulja.
Ulijte juhu u posudu, dodajte po dvije šparoge i pospite parmezanom. Ako želite, dodajte limun.