(za 15 kolačića)
100g šećera u prahu
50 g mljevenih badema
25 g kakaa za kolače
2 jaja (odvojite bjelanjke i žumanjke)
65 g šećera
125 ml slatkog vrhnja za čokoladno punjenje
120 g Schwartau kuvertire od tamne čokolade
15 g maslaca
Zagrijte pećnicu na 180ºC. Pomiješajte šećer u prahu s mljevenim bademima i kakaom za kolače. U posudi izmiksajte bjelanjke i šećer dok smjesa ne postane tvrda, za što će vam trebati dvije-tri minute. Pažljivo umiješajte suhe sastojke i miješajte dok ne nestanu tragovi bjelanjka. Smjesu stavite u vrećicu za pravljenje malih kolača (izgleda kao tuljac za kestene, samo je plastična). Površinu na kojoj ćete peći kolačiće prekrijte papirom za pečenje. U pravilnim razmacima (od oko 3 cm) istiskujte male krugove promjera 2,5 cm uz pomoć plastične šprice. Pecite ih 15-18 minuta. Kad su gotovi, izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade.
Najdev: U posudi zagrijte vrhnje do trenutka vrenja. Skinite ga s vatre, ubacite komadiće maslaca i Schwartau kuvertire od tamne čokolade, vratite na vatru i lagano miješajte dok smjesa ne postane kremasta i glatka. Kad se sve ohladi, možete početi sa spajanjem. Čokoladnom kremom namažite ravnu površinu jedne polovice i spojite je s drugom polovicom, tako da izgleda poput malog sendviča. Budite pažljivi jer su polovice krhke i pri jačem stisku mogu se smrviti. Spojene makrone pustite da odstoje jedan dan kako bi očvrsnuli.
Čokoladni makroni ili makaroni
Makaroni privlače laganom, pjenastom teksturom i intenzivnim bojama koje podsjećaju na proljeće. Uživajte u našem receptu za čokoladne makarone
Još iz kategorije