(za 4-6 osoba)
400 ml slatkog vrhnja
2 žlice jestivih, sušenih cvjetova kamilice
6 velikih žumanjaka
100 g šećera
naribana limunova korica i sok dva-tri veća limuna (oko 60 ml soka)
prstohvat soli
Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite vodu u veću vatrostalnu posudu i u nju uronite manju posudu ili 4-6 posudica u koje ćete uliti smjesu za puding. U zasebnoj posudi pomiješajte vrhnje i kamilicu. Stavite smjesu na vatru i miješajte lagano dok ne proključa. Skinite s vatre i stavite da se hladi dok pripremate druge sastojke. U velikoj posudi umutite žumanjke i šećer dok smjesa ne postane svijetložuta. Dodajte naribanu limunovu koricu, sok i prstohvat soli.
Miješajte dok smjesa ne postane gusta. Procijedite vrhnje u kojemu je bila kamilica i dodajte ga smjesi sa žumanjcima. Dobro izmiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Skinite pjenu s površine (ako je ima). Smjesu razdijelite u vatrostalne posudice ili je izlijte u jednu veću posudu. Stavite sve zajedno u onu veću posudu s vodom s početka recepta, pa u pećnicu i pustite da se peče 20-30 minuta. Površinski dio smjese mora se malo zapeći. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice, raspodijelite u posudice i poslužite. Ako ste puding kuhali, odnosno pekli, u manjim posudicama, samo dodajte žličice i tako poslužite.