Sastojci:
50 g kakao mase
50 g kakao maslaca
30 g sirovog kakao praha
70 g šećera kokosovog cvijeta
40 g ekspandirane integralne riže
Priprema:
Rastalite kakaovu masu i kakaov maslac na pari. Ugasite vatru, ali ostavite zdjelu na pari dok ne umiješate sve sastojke. Sameljite kokosov šećer što finije možete, po mogućnosti u prah (ja koristim mlinac za kavu za to). Dodajte ga u zdjelu s kakaovom masom i maslacem, dodajte i sirovi kakao i sve skupa dobro promiješajte pjenjačom da se sjedini.
Dodajte rižu i pomoću špatule nježno sve izmiješajte kako bi sva riža bila prekrivena čokoladom. Prebacite sve skupa u kalup, lagano stisnite špatulom da se riža bolje posloži i stavite u hladnjak da se stisne.
Ovako obično radim čokoladu s rižom, ali možete se slobodno igrati s omjerima, staviti samo kakaovu masu ili samo kakaov maslac i kakao prah, smanjiti ili izbaciti šećer, koristiti ksilitol umjesto njega...
Luna Džidić-Uzelac, Kriška i po