(ZA 4 OSOBE)
6 patlidžana
2 luka
velika crvena paprika, nasjeckana na kockice
200 g piletine
1 ½ šalica riže
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
sol, papar

Patlidžane operite, poprečno narežite na kriške debljine 1-1,5 cm, posolite i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Kad puste vodu, obrišite ih kuhinjskim papirom, premažite maslinovim uljem, složite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne dobiju boju. Narežite luk i zažutite ga na maslinovom ulju. Dodajte komadiće piletine i paprike. Posolite i popaprite po želji, kratko popržite pa dodajte rižu. Dolijevajte temeljac dok riža nije skuhana. Kriške patlidžana složite zvjezdasto, a u sredinu stavite smjesu s rižom. Poklopite kriškama patlidžana i zamotajte smjesu. Zapecite na 200 stupnjeva 15 minuta.