(ZA 4 OSOBE)
šalica blanširanih pa mljevenih badema
2 ½ šalice mlijeka
4 žlice rižinog brašna
3/4 šalice šećera
mahuna vanilije
2 žlice usitnjene pistacije

Mljevene bademe pomiješajte s 2-3 žlice mlijeka, a zatm miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj zdjelici pomiješajte rižino brašno s 2-3 žlice mlijeka (dobro miješajte da ne dobijete grudice). Preostalo mlijeko i šećer pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Uzdužno prepolovite mahunu vanilije pa ostružite sjemenke. Sve zajedno stavite u zdjelu sa šećerom i mlijekom. Kad mlijeko proključa, ostavite ga da krčka na laganoj vatri još nekoliko minuta. Iz mlijeka izvadite mahunu vanilije. Tri žlice vrućeg mlijeka umiješajte u smjesu s rižinim brašnom i dobro promiješajte, a smjesu zatim dodajte u vruće mlijeko i nastavite miješati kako biste izbjegli stvaranje grudica. Na kraju umiješajte bademe. Sve zajedno kuhajte pola sata na laganoj vatri i povremeno promiješajte. Zgusnutu kremu ulijte u zdjelice pa pospite sjeckanom pistacijom. Ostavite da se ohladi.