TIJESTO
suhi kvasac
žličica šećera
šalica i pol tople vode
5 šalica brašna
malo maslinovog ulja
U manjoj zdjeli pomiješajte kvasac i šećer pa dodajte pola čaše tople vode, dobro promiješajte, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 20-ak minuta na sobnoj temperaturi. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, ostatak vode i smjesu s kvascem. Izradite tijesto – trebalo bi biti mekano, pa prema potrebi dodajte vode ili brašna. Tijesto oblikujte u kuglu i namažite s malo ulja. Zdjelu s tijestom zatvorite prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 1 sat. Za to vrijeme tijesto bi se trebalo udvostručiti. Izvadite ga iz zdjele pa ga na radnoj površini posutoj brašnom podijelite na 10-12 komada. Nakon što ste napravili nadjev komade tijesta prekrijte kuhinjskom krpom i razvaljajte na tanko.
NADJEV 1
(ZA 6 KOMADA TIJESTA)

1 kg mljevenog mesa, junetina ili janjetina
veća glavica luka
4 češnja češnjaka
2 šake svježe nasjeckanog peršina
šaka svježe sjeckane mente
rajčica
čili papričica, sitno sjeckana, bez koštica
pola žličice mljevenog kumina
2 žlice limunova soka
malo maslinova ulja
Na malo maslinovog ulja zažutite sitno nasjeckani luk i češnjak pa na tome kratko propirjajte mljeveno meso. Dodajte čili papričice, kumin i sol. Pomiješajte sitno nasjeckanu mentu, peršin, rajčicu, sok od limuna i malo maslinovog ulja. Sastojke umiješajte u smjesu s propirjanim mesom. Nadjev rasporedite na tanko razvaljano tijesto i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok rubovi ne dobiju zlatnu boju.
NADJEV 2
(ZA 6 KOMADA TIJESTA)

1/2 kg svježeg ovčjeg ili kozjeg sira
pola žličice suhog bosiljka
crvena paprika, sitno sjeckana
žlica sezama
2 žlice timijana
2 srednja luka, sitno sjeckana
1/2 dl maslinovog ulja
prstohvat mljevenog anisa
sol, papar
2 žlice limunovog soka

Pomiješajte sir, luk i začine pa na kraju dodajte maslinovo ulje i limunov sok, popaprite i posolite po želji. Nadjev rasporedite na tanko razvaljano tijesto i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok rubovi ne dobiju zlatnu boju.