Za tijesto
3 velika jaja
85 g šećera
75 g oštrog brašna
50 ml otopljenog maslaca
Kompot
300 g šećera
5 svježih listova kadulje
2-3 trake korice limuna
zvjezdasti anis
štapić cimeta
3 klinčića
malo naribanog đumbira
2 vrećice čaja Earl Grey
20 dag suhih šljiva (bez koštica)
10 dag suhih marelica
10 dag suhih brusnica
10 dag grožđica
jabuka, oguljena i narezana na kockice
kruška, oguljena i narezana na kockice
4 svježe šljive bez koštica
300 ml slatkog vrhnja

Otopite šećer u 300 ml vode, dodajte začine i korice limuna, te zakuhajte. Kad tekućina zakuha, sklonite s vatre. U drugoj posudi zakuhajte 2 litre vode i u nju stavite vrećice čaja. Nakon nekoliko minuta vrećice izvadite, a čaj neka se još malo kuha na laganoj vatri. U čaj dodajte suhe šljive i ostavite nekoliko minuta dok ne omekšaju. Zatim ih izvadite, ocijedite i stavite u sirup sa začinima. Postupak ponovite s ostalim suhim i svježim voćem. Nakon toga voće lagano zakuhajte u sirupu oko 5 minuta, sklonite s vatre i pustite da se ohladi.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje (otprilike 40 x 30 cm) te ga obložite masnim papirom. Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Kuhačom umiješajte brašno. Na kraju dodajte otopljeni maslac; umiješajte ga vrlo kratko. Smjesu za tijesto ulijte u pripremljeni kalup i pecite 15-20 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju. Kad je tijesto pečeno, izvadite ga iz pećnice i ostavite nekoliko minuta. Na radnu plohu raširite masni papir i na njega preokrenite tijesto.

Zarolajte tijesto i ostavite nekoliko minuta, a za to vrijeme istucite slatko vrhnje. Odrolajte tijesto, namažite ga tučenim slatkim vrhnjem i na njega poslažite ocijeđeno voće iz kompota (stavite voća onoliko koliko stane, a ostatak ćete poslužiti uz roladu). Tijesto zarolajte još jednom s pomoću masnog papira, umotajte ga u aluminijsku foliju i ostavite u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja roladu odmotajte, narežite na kriške debljine 3 cm i poslužite uz preostalo voće i kompot.